Dear God, it's me again. How's up there? Love, Sara

lauantai 18. heinäkuuta 2009

kesä kauneimmillaan, minä töissä sisällä

Täytynee taas vähän päivitellä tietojansa ja kuulumisia tännekkin. 

Nyt nautin ansaittua viikonloppua kotona. Töissä ollut kyllä aikamoista hulabaloota. Hommia riittänyt kyllä ihan omiksi tarpeiksi, varsinkin kun lomalaisia suurin osa porukasta ja minimi miehityksellä töissä. Mutta, minäpä moniteho tyttö olenkin se vuosilomasijainen. Mikäs sen mukavampaa kuin kolmen tiimin avustaminen. 

Asiat uuden kämpän ja muuttamisen eteen ovat sujuneet vauhdikkaasti. Vuokrasoppari allekirjoitettiin, takuut maksettiin ja pian oli avaimet jo kädessä, kunhan eka odotin hetken että muovimatto vaihdetaan laminaatiksi. 
Täytyihän sitä heti viedä jo eka kuorma omaan kämppään. Ja kun ajattelin että toisella kuormalla ei paljon mitään tarvitse enää viedä, isoimmat huonekalut. Ja pöh. Tässä kun tarkastelen huonettani, pohdin että mistä kaikkialta nämä kaikki tavarani on ilmestyneet. Tietysti tuo 3 laatikkoa dvd.tä ( pieniä laatikkoja) vaikuttaa oleellisesti myös asiaan :D

Tänään tuli tehtyä myös reissu Ikeaan, tietysti heti klo 9 kun ovet aukeaa. Jotenkin ajatus suurissa ryysiksissä kulkemisessa ei innostanut vaan halusin ihan rauhassa tutkia ja katsoa. 
Oli mukavaa, vaikka herätys olikin aikainen. Ei tietysti niin aikainen kuin yleensä työpäivinä mutta aikaiselta tuntui kun yöunet jäivät kovin vähäisiksi. 
Löytyi sieltä se keittiönpöytä sekä pari jakkaraa jotta ei tunne itseänsä niin lyhyeksi eikä tarvitse kurkotella kaappeihin. 
Mukavalta tuntuu tämä omaan asuntoon muuttaminen, vaikka tietysti vähän jänskättää myös että mitäköhän tästä oikein tulee. 

Kesän aikana joka torstai olen pyrkinyt pitämään solua josta jo keväällä tuli mielikuva Reddingissä. Tietysti kesäaika vaikuttaa siihen että aina osanotto ei ole maksimi tai on olematon mutta eipä se mitään. Kuitenkin pari iltaa olen saanut vetää ja viettää uusien ystävien parissa ja olen tykännyt kovasti. 
Tästä se työura alkaa Herran palveluksessa.  Välillä tietysti tuntuu vaikialta että mitäs tässä nyt puhuu tai jakaa tia mitään mutta sitten Iskä muistuttaa, ole oma itsesi, jaa sydämmeltäsi tai sitten antaa ajatuksia mieleen josta jakaa. Ja ollaan kaikki koettu että hyviä iltoja. 

Välillä kokee jonkinmoista huonoa omaatuntoa kun ei pysty tai kykene ns. samoihin juttuihin kuin Reddingissä. Tiedän että asiasta ei mitään painetta pitäisi olla. Kyseessä eri maa ja paikka ja kulttuuri. Mutta tottakai sitä tietää ja muistaa millaisen kulttuurin ja elämän ympärillä sitä eli jenkeissä. Nyt sitä koittaa laittaa samaa elämää eri ympäristöön ja kai nää on sitten sitä kulttuurien kolahduksia toisiansa vasten. Eli ei sitten huolta. Täytyy vaan jotenkin totutella ja oppia et mitä tehdä ja sopeutua.. tai sitten palata Jenkkeihin :D

Niin sitä minä lupailin ystävilleni sinne Reddingiin palailla mutta näyttää siltä että jää se reissu tekemättä. Palkkarahat meni vuokraan ja takuisiin. Täytyi vielä ostaa tämä tietsikkakin että edes voi pitää parempaa yhteyttä sinne ulkomaailmaan sekä tietysti Kuusankoskelta käsin myöskin. Se olisi kyllä julmaa itseänsä kohtaan jos ei olisi mahdollisuutta pitää yhteyksiä.. 
(toisaalta ehkä luon itselle nyt vähän sellaista liian julmaa kuvaa kuusaasta että olisi jokin takapajula.. eihän se tietenkään ole mutta taitaa vaatia vain sopeutumista kun tottunut kaikkeen muuhun.. että miksei nyt sitten siihenkin.. vaikka moni onkin ihmetellyt että miten minä sinne päädyin edes hakemaan.. hyvä kysymys.. ) 

Töitä enää 3 viikkoa. 5 viikon sijasta. Selvisi että koulu alkaakin jo elokuun puolessa välissä. Kurjaa palkan kannalta, kaikki raha tulisi kyllä tarpeeseen kun maksujen määräkin kasvaa ja moninkertaistuu. Nyt sitten sähkösopparitkin tehty ja laajakaista asiaa tutkin.. 
Tosin ikävä muistutus menneisyydestä tuli erään läheisen kuolinpesään liittyvissä asioissa. Vieläkin. Ei saisi stressata liikaa niillä asioilla. Ei saisi. Jospa asiat pian saataisiin selviksi ja voisi jättää ne lopultakin menneisyyteen. Jeesus, auta tässä jutussa. Viisautta ja voimaa kiitos. 

Huomenna on nimpparit. Suunnitteilla raparperi piirakan tai muffinsien tekoa, tosin aion viedä ne töihin maanantaina niille 5 onnekkaalle, jotka siellä töissä. 2 lomalaistakin palautuu takaisin rutiinien pariin. 

Kesä on kauneimmillaan, täytynee ostaa tuuletin :)

perjantai 3. heinäkuuta 2009

back at home and living the life

dang. It has been sooo long time since last time here.. Sorry about that. Maybe I can use an excuse and tell that my computer got mad and didn't co-operate with me anymore.. Now still looking for a new one.

There's so much to tell but just with couple words, my year in Redding was awesome and amazing and God did so much work in me. I don't regret going there.
Now I am back in Finland, working in the same place than last year. Just much more work to do and this week has been so crazy. They are giving me so much chores and things to do and I am thinking they are crazy because I really don't have the time to do all that. But i guess I just try my best and try not to loose my mind there.. just thinking of the salary I get :)

So today happened luckily something great too. I signed my contract and that is awesome. So now I have my own little apartment in this small city that I am moving in August where I will start my Social studies for 3 and a half years.. That will be a long time in that city.. who knows how long I will manage to be there..
My nephew is also starting his vocational school in the same city and my sister go this great idea. We should move together. yeah right, me with a 16-year-old boy. Have you heard any better ;D anyway, it is not going to happen, but he is most welcome to visit his aunt and he can stay for a sleepover sometimes, when i get my couch.

Now it's Friday night and here I am, all by myself at my home. Family is at the summer cottage and I'm jurt trying to chill and relax after craziest day and week at work. I have started to do some jewelry and that sometimes is good to put your mind into something totally different. It's fun and hopefully I will make little bit of money, buy some books or something.. :)( school books i mean.. )

Life is not so bad.. I guess just little quiet sometimes, of course my job takes so much time that i don't really have too much energy for friends. I have started a homegroup but of course during summer it is hard for people to come.. Sunny day outside sounds better for some than evening with me..

anyway, life is kinda normal.. Trying to get myself ready to move and just keep life going..

Wishing you all the best. Blessings. shika bomba.